Ωmega nutrammon - Νέας γενιάς Νιτρικές Αμμωνίες με Βιοδιεγερτική Δράση

Τα Ωmega nutrammon συγκεντρώνουν όλα τα νεότερα δεδομένα της σύγχρονης γεωργικής έρευνας και τεχνογνωσίας στη θρέψη των φυτών και αποτελούν τις πλέον πρωτοποριακές και μοναδικές Νιτρικές Αμμωνίες σε όλο τον κόσμο με βιοδιεγερτική δράση.
Εφαρμόζοντας εξειδικευμένη μέθοδος παραγωγής, ενσωματώνουν σε κάθε κόκκο την τεχνολογία NHET, έναν πιστοποιημένο βιοδιεγέρτη φυτών, που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της επιφανειακής λίπανσης, βελτιώνει τα αγρονομικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας, ενισχύει την αντοχή των φυτών σε αβιοτικές συνθήκες και αυξάνει τις τελικές αποδόσεις.
Η υψηλή εναλλακτική ικανότητα της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια λειτουργίας της στο έδαφος και τις ισχυρές βιοδιεγερτικές ιδιότητες, μεταβάλλει καθοριστικά τη συμπεριφορά του Αζώτου στο σύστημα έδαφος-φυτό, πολλαπλασιάζοντας τη θρεπτική αξία της Νιτρικής Αμμωνίας και εξασφαλίζοντας την ομαλή και ολοκληρωμένη θρέψη της καλλιέργειας με αφομοιώσιμο Άζωτο σε όλα τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης.
Με ισορροπημένη αναλογία (50:50) μεταξύ Αμμωνιακού και Νιτρικού Αζώτου εξασφαλίζει τον επαρκή εφοδιασμό των φυτών και με τις δύο αφομοιώσιμες μορφές του Αζώτου. Η Νιτρική μορφή (ΝΟ3) προσλαμβάνεται άμεσα από τις ρίζες και παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για την ταχεία ανάπτυξη της ρίζας και του υπέργειου τμήματος των φυτών, ενώ το Αμμωνιακό Άζωτο (ΝΗ4) λόγω της τεχνολογίας παραμένει ενεργό και αφομοιώσιμο από τα φυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας ιδανικά τις ανάγκες τους στα στάδια της καρπόδεσης και της ωρίμανσης.
Η Dekagro δημιουργεί μία νέα εποχή αγροτικής καινοτομίας με τα Ωmega nutrammon, συμβάλλοντας στην εξέλιξη και την πρόοδο των Αζωτούχων προϊόντων λίπανσης. Η μοναδική καινοτομία και η αδιαμφισβήτητη υπεροχή τους βελτιώνουν την αποδοτικότητα της λίπανσης και συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγής και της επένδυσης σε αυτή, ενισχύοντας το οικονομικό όφελος για τον παραγωγό.
Η νέα σειρά Ωmega nutrammon αποτελείται από τρεις τύπους λιπασμάτων:

Ωmega nutrammon
33,5-0-0

Ωmega nutrammon
34,5-0-0

Ωmega solub
34,5-0-0

Πλεονεκτήματα

Υψηλή εκμετάλλευση του Αζώτου από την καλλιέργεια
Λόγω του ισχυρού αρνητικού ηλεκτρικού φορτίου, ο βιοδιεγέρτης NHET προσροφά στην επιφάνειά του το Αμμωνιακό Άζωτο που προστίθεται με το λίπασμα και το διατηρεί ενεργό και αφομοιώσιμο από την καλλιέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις κοινές Νιτρικές Αμμωνίες. Με αυτό τον τρόπο, τα Ωmega nutrammon εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της καλλιέργειας με Άζωτο και καλύπτουν τις ανάγκες της στα κρίσιμα στάδια της βλάστησης, της ανθοφορίας και της καρπόδεσης. Η υψηλή αποδοτικότητα της χρήσης του Αζώτου από τα φυτά (Nitrogen Use Efficiency) αυξάνει την αποτελεσματικότητα της επιφανειακής λίπανσης, διασφαλίζει την άριστη ανάπτυξη των φυτών και συμβάλλει στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων πλούσια σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.
Ισχυρή βιοδιεγερτική δράση - Βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών
Ο πιστοποιημένος μη μικροβιακός βιοδιεγέρτης φυτών που ενσωματώνεται σε κάθε κόκκο των Ωmega nutrammon συμβάλλει αποδεδειγμένα στη βελτίωση αγρονομικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών, που ενισχύουν τη θρεπτική ικανότητα, διεγείρουν το φυτικό μεταβολισμό και αυξάνουν την απόδοση και την ποιότητα της τελικής παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα:

• Στις αροτραίες καλλιέργειες αυξάνει την περιεκτικότητα της χλωροφύλλης στα φύλλα και το βάρος των χιλίων κόκκων στα χειμερινά και ανοιξιάτικα σιτηρά.
• Στα πολυετή ξυλώδη φυτά (δέντρα, αμπέλι) αυξάνει την περιεκτικότητα της χλωροφύλλης στα φύλλα και βελτιώνει τα ολικά διαλυτά στερεά και τη σχέση των σακχάρων προς τα οξέα στους καρπούς.
• Στα κηπευτικά αυξάνει τα ολικά διαλυτά στερεά και τη περιεκτικότητα της βιταμίνης C.

Αύξηση της περιεκτικότητας της χλωροφύλλης στα φύλλα - Δείκτης Αξιοποίησης Αζώτου
Χάρη στον φυτοδιεγέρτη NHET, τα Ωmega nutrammon αυξάνουν την περιεκτικότητα της χλωροφύλλης στα φύλλα, που αποτελεί δείκτης υψηλής αξιοποίησης του προστιθέμενου Αζώτου από την καλλιέργεια. Η υψηλή περιεκτικότητα των φύλλων σε χλωροφύλλη έχει ως αποτέλεσμα τη ζωηρή βλαστική ανάπτυξη, τον έντονο σκούρο χρωματισμό των φύλλων, την παρατεταμένη φωτοσυνθετική δραστηριότητα και την υψηλή παραγωγή θρεπτικών ουσιών στα φύλλα που συμβάλλουν στην ισχυρή και υγιή ανάπτυξη της καλλιέργειας, στην επίτευξη καλής γονιμοποίησης και στην αύξηση του μεγέθους, του βάρους και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών.
Ισχυρή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος - Αντοχή σε αβιοτικές καταπονήσεις
Ο μη μικροβιακός βιοδιεγέρτης που περιέχουν τα Ωmega nutrammon, επιδρά άμεσα στην ανάπτυξη ισχυρού ριζικού συστήματος της καλλιέργειας. Η δημιουργία πλούσιου και εκτεταμένου ριζικού συστήματος διευκολύνει την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων θρεπτικών στοιχείων και νερού και ταυτόχρονα ενισχύει την αντοχή των φυτών σε καταπονήσεις που οφείλονται σε αβιοτικούς παράγοντες, διασφαλίζοντας την ευρωστία και την παραγωγικότητα των φυτών σε οποιεσδήποτε εδαφικές και κλιματικές συνθήκες.
Αξιοποίηση των θρεπτικών κατιόντων (Κ,Ca, Mg) του εδάφους
Λόγω της ισχυρής ιονικής εναλλακτικής ικανότητας, ο φυτοδιεγέρτης NHET προσροφά στην επιφάνειά του τα αδρανοποιημένα θρεπτικά κατιόντα (Κ,Ca,Mg) του εδάφους, τα επαναφέρει σε αφομοιώσιμη μορφή και τα αποδίδει σταδιακά στην καλλιέργεια. Διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση της καλλιέργειας σε θρεπτικά στοιχεία, όπου μαζί με το Άζωτο, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της φωτοσύνθεσης, στην ενίσχυση της γονιμότητας των ανθέων, στην υψηλή καρποφορία και στη βελτίωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.
Αξιοποίηση του εδαφικού Φωσφόρου και των Ιχνοστοιχείων
Πέραν του Αζώτου που προσθέτουν με τη λίπανση τα Ωmega nutrammon, η μοριακή δομή του βιοδιεγέρτη NHET διαθέτει την ικανότητα να χηλικοποιεί τα ακινητοποιημένα Ιχνοστοιχεία του εδάφους και να απελευθερώνει αδιάλυτες ποσότητες Φωσφόρου που προϋπήρχαν στο έδαφος, καθιστώντας δυνατή την πρόσληψή τους από την καλλιέργεια. Οι πλεονάζουσες ποσότητες των Ιχνοστοιχείων και του Φωσφόρου που απορροφούν οι καλλιέργειες, έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για πλούσια ανθοφορία και αυξημένη καρπόδεση.
Άμεση παροχή Αζώτου στην καλλιέργεια
Το Νιτρικό Άζωτο των Ωmega nutrammon, δεν απαιτεί ενδιάμεσες μετατροπές στο έδαφος για να καταστεί αφομοιώσιμο από τα φυτά. Με την εφαρμογή του λιπάσματος, απορροφάται άμεσα από τη ρίζα και παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για εύρωστη και γρήγορη ανάπτυξη της ρίζας και του υπέργειου τμήματος των φυτών.
Άριστη κοκκομετρία - Χρήση μέσω συστημάτων υδρολίπανσης
Με ομοιόμορφους και συμπαγείς κόκκους, τα Ωmega nutrammon εξασφαλίζουν μεγάλο πλάτος εφαρμογής χωρίς κενά στο χωράφι και καλύπτουν με ιδανικό τρόπο τις ανάγκες όλων των καλλιεργειών. Οι κόκκοι του Ωmega nutrammon solub είναι πλήρως υδατοδιαλυτοί, γεγονός που παρέχει την ευελιξία να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές, τόσο με λιπασματοδιανομέα, όσο και μέσω των συστημάτων υδρολίπανσης.